hostgator coupon best offers

 

  • VTEM Image Show

 

 

Структура школы

Інформація про групи

 

 

 

 

 

 

 

 

Вінницька дитяча художня школа є найповажнішим закладом початкової художньої освіти в Подільському регіоні. ЇЇ було засновано у 1960-му році, отже, у 2020-му заклад святкує свій 60- річний ювілей.

З 1966-го року школа працює у приміщенні, що на розі вулиць Архітектора Артинова та Магістратської. Цю оригінальну будівлю у стилі модерн було зведено, як маєток капітана Длуголенського на початку 20-го століття. Вірогідно, що автором архітектурного проекту був сам Григорій Артинов. І, до сьогодні, приміщення школи лишається однією з найяскравіших архітектурних прикрас Вінниці.

Першими директорами-засновниками закладу стали художник-графік Яків Остапов та Юрій Рожньов.

На теперішній час контингент бюджетного відділу школи складає 225 учнів. Але, із врахуванням груп які працюють на засадах самоокупності кожного року школа відкриває свої двері більш ніж шестистам майбутнім художникам.

 Навчальну-виховну роботу здійснює педагогічний колектив досвідчених фахівців, які мають профільну освіту та активно використовують під час занять власні методичні розробки. В процесі навчання учні мають змогу отримати базові знання з наступних дисциплін: рисунок, живопис, композиція, скульптура, історія образотворчого мистецтва, комп’ютерна графіка. Крім того, кожного року до навчальної програми вводяться варіативні дисципліни за різними напрямками декоративного мистецтва, які дозволяють розширити творчий потенціал учнів.

За період своєї роботи школа надала путівку в мистецьке життя понад двом з половиною тисячам своїх випускників, серед яких – члени Національної спілки художників України, митці, відомі власними творчими досягненнями не тільки в країні, а, і далеко поза її межами.

Впродовж років, залишаючи за собою статус закладу з академічною основою освіти, школа, тим не менше, чітко реагує на реалії та вимоги сьогодення. Так, на даний момент, освітній процес у закладі ведеться відповідно до вимог концепції сучасної мистецької школи. Освітні програми закладу передбачають елементарний підрівень початкової мистецької освіти з образотворчого мистецтва (3 роки навчання, для дітей від 7-ми років, що навчаються у 2-му класі загальноосвітньої школи), а, також, наступний – базовий підрівень початкової мистецької освіти з образотворчого мистецтва (5 років навчання, для дітей від 11 років). Після успішного завершення навчання випускники закладу отримують свідоцтво державного зразка про позашкільну освіту відповідного підрівня.

Крім основного курсу, школа надає додаткові освітні послуги. Це – можливість продовження навчання у спеціальних групах для безпосередньої підготовки до вступу у вищі навчальні художні заклади. А, також, групи вечірньої художньої студії для тих, хто розуміє, що навчитися творити ніколи не пізно (від 15-ти років і далі – без обмеження віку).

Крім освітньої роботи, педагогічний та учнівський колективи школи беруть активну участь у культурно-мистецькому житті міста. Це – організація персональних виставок учнів, викладачів та випускників закладу, участь у художніх конкурсах, проектах, фестивалях на міжнародному, всеукраїнському, обласному та міському рівнях, де учні школи регулярно стають лауреатами, призерами та дипломантами. Активно долучається школа і до загальноміських святкових заходів. Крім того, у 2011-му році за ініціативи школи було започатковано Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку в жанрі пейзажу «Мій рідний край», який здобув великого резонансу і по сьогодні проводиться на базі закладу та гуртує молоді таланти всієї України.

Вінницька дитяча художня школа є справжньою перлиною мистецької освіти на теренах нашого краю.